Nieuws
van
augustus

Nieuws

Stedenbouwkundig plan

Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Een bijzonder jaar voor Augustus en wellicht ook voor u. Kort voor de feestdagen hebben we de website van Augustus aangepast. Graag geven we u hierbij in het kort een overzicht van wat er is veranderd.

Stedenbouwkundig plan

Het stedenbouwkundig plan voor de wijk is positief beoordeeld en op de website geplaatst. Zie https://www.woneninaugustus.nl/plan/. De eerdere versie van het plan is in overleg met omwonenden en de gemeente Eindhoven aangepast. Deze wijzigingen resulteerden in nog meer ruimte voor groen en aanpassingen in de structuur van de wijk. Overigens is de eerste versie van het plan eerder niet gepubliceerd omdat het nog onvoldoende consistent was.

De aula, de gymzaal en beeldbepalende, oude bomen

Het behoud van de oude aula en de gymzaal van het schoolgebouw lag ons na aan het hart. Dit voornemen bleek het stedenbouwkundig plan echter dermate te beperken dat we hiervan af hebben moeten zien. Gelukkig hebben we wel een groot aantal beeldbepalende oude bomen in het nieuwe plan kunnen integreren, waardoor de herinnering aan wat er ooit stond blijft.

Type woningen

Het type woningen dat in het plan is opgenomen, zijn rij- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaand. De woningen beschikken over een eigen parkeerplaats of garage, vaak op eigen terrein. Tot zover geen wijzigingen. Inmiddels weten we ook dat het zonder uitzondering om ruime woningen gaat, met royale breedtes. De traditionele bungalow komt binnen deze woningtypes niet voor. Wel is er sprake van een woningvariant met een grotere begane grond en een verdieping, inclusief de mogelijkheid een slaapkamer en badkamer te realiseren. Een moderne variant.

De uitstraling van de woningen wordt bepaald door bakstenen of keimwerk gevels in lichte, warme kleuren zoals beige of lichtgrijs, gecombineerd met witte of juist donkere kozijnen. De exacte uitvoering zal in de komende periode worden bepaald.

Planning

De verkoop van de woningen zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 van start gaan, waarna we in het najaar kunnen starten met de bouw. Op dit moment werkt de architect in overleg met het projectteam aan de plattegronden en de gevels van de woningen van Augustus. De eerste schetsen verwachten we binnenkort aan u te kunnen laten zien.